Curs online, 15 mai - 19 iunie

Te gândești să studiezi domenii precum Dreptul, Relațiile Internaționale, Business-ul sau Psihologia, dar nu ştii exact ce presupune fiecare dintre ele şi cum se deosebesc? Atelierul de Științe Sociale îți oferă o introducere în aceste domenii.

Vei afla despre oportunitățile de carieră pe care le ai după ce studiezi un program de știinţe sociale, cum funcționează o democrație într-un context european, ce înseamnă să studiezi dreptul, cum te ajută gândirea critică sau cum poți folosi psihologia în viața de zi cu zi.

Alături de trainerii noștri cu experiență în domeniul știinţelor sociale și studii în medii internaționale, prin discuții interactive și activități de grup, vei descoperi lucruri noi într-un mediu informal şi vei interacționa cu opinii şi interese diverse.

Pe scurt:

 • 6 tematici: drept, relații internaționale, business, psihologie, scriere creativă, abilități și parcursul profesional în științele sociale;
 • Date: 15 mai – 19 iunie, o sesiune pe săptămână, sâmbăta;
 • Durată sesiune: 3 ore (11:00-14:00);
 • Preț Standard: 700 Ron/ participant, până pe 13 mai inclusiv.

Când? Săptămânal în perioada 15 mai – 19 iunie, sâmbăta, între 11:00 și 14:00.

Cui se adresează? Elevilor de liceu în căutarea domeniului potrivit de studiu la universitate sau curioși să își dezvolte cultura generală.

Cum? Abordarea noastră este una interactivădeschisă și relaxată, de învățare prin practică și prin exemple.

Taxă de participare: 

 • Early Bird (550 RON) – până pe 6 mai inclusiv;
 • Standard (700 RON) – până pe 13 mai inclusiv.

Ce o să înveți?

Sesiunea 1:
Și eu, încotro? Cum știu ce domeniu mi se potrivește?
Orientare vocațională

Ești aici pentru  știi sigur  vei aplica pe dreptjurnalismpsiho sau business? Ești so-so… sau – gasp! complet indecis? Ai venit unde trebuieCursul acesta este menit să-ți deschidă orizonturile, nu  ți le limiteze – în momente importante pentru tine, curiozitatea și întrebările valorează multmult. Afară cu șabloanele și răspunsurile standard! 

Așadarte invităm într-o călătorie minunată! Ca decizia ta  fie una pe termen lung, călătoria este dublă: întâi mergem curajoși spre interior, în cadrul acestei sesiuni, și apoi ne avântăm cu încrederespre lumea largăîn sesiunile următoare. 

Ce puncte atingem? 

 • Cine sunt și ce avantaje unice îmi oferă astaAbilitățiinteresepersonalitate  
 • The perfect match. Matricea Vreau – Am  
 • (Stiluri de a luadeciziidecizii 
 • What does that even mean? Surse de informare online și offline
 • Obiectivele mele SMART   

Despre facilitator

Sînziana pune ea multe întrebări, dar are și răspunsuri care să te echipeze cu instrumentele necesare ca să iei deciziile potrivite pentru tine. Din 2016, e consultant vocațional cu certificare internațională GCDF (Global Career Development Facilitator), iar de 11 ani este consilier pentru aplicarea în SUA. Poate te-ai mai întâlnit cu ea în cadrul altor proiecte ale Grupului EDUCATIVA. 

Sesiunea 2:
Business

Ce se studiază, de fapt, la o facultate de business? Cum se aplică ce ai studiat în realitatea de zi cu zi într-o companie? Cât de priceput trebuie să fii la matematică pentru a studia acest domeniu? Este suficient să ai o diplomă pentru a-ți porni propria afacere? Dar dacă nu îți dorești să fii antreprenor? Acestea sunt doar o serie dintre întrebările la care vom găsi împreună răspunsuri în cadrul atelierului despre studiile de business și aplicabilitatea lor.  

Ce vom face concret? 

 • vom defini câteva concepte cheie din domeniu; 
 • vom parcurge câteva exemple de programe de studii din Romania și din Europa; 
 • vom face împreună o analiză de cost – beneficiu pentru o problemă reală; 
 • vom rezolva un studiu de cazașa cum ai putea primi la un interviu. 

Daca după acest workshop ți-am stârnit curiozitatea și te-am determinat să citești mai multe despre subiectînseamnă că ți-ai investit corect banii pentru taxa de participare.  

Despre trainer

Marta nu a știut din prima că îi place domeniul business-ului, ci a cochetat cu psihologia și cu științele politice. Datorită curiozității și convingerii că nu e niciodată prea târziu să facă o schimbare, și-a schimbat traiectoria către consultanța de management,  specializându-se în managementul proiectelor. În paralel,  lucrează cu elevii din ultimii ani de liceu pentru definirea opțiunilor de carieră. 

Sesiunea 3:
Drept

Cum e  fii student la drept? De ce aptitudini am nevoie? Ce carieră pot urma? Vom găsi răspunsul la aceste întrebări (și nu numai), prin discuții și exerciții practice care te vor învăța cum să înțelegi problemele de natură juridică şi să argumentezi.   

În această sesiune vei explora diferențele dintre principalele sisteme juridice și a modului lor de practică, precum și a câtorva branșe de drept. Îți vei dezvolta abilitățile de documentareanaliză critică a unui text de specialitate, argumentare și comunicare. Nu în ultimul rând, vei înțelege legătura dintre drept și alte științe sociale – filosofie, politicărelații internaționale sau business. 

Despre trainer

Ioana a absolvit o dublă licență în dreptîn cadrul universităților Queen Mary, University of London și Université Paris II Panthéon-Assas. Are o experiență diversă în domeniul juridic, în medii precum firme globale de avocatură, instituții publice, sau sectorul pro bono. 

Sesiunea 4:
Relații internaționale

Ce cuprinde domeniul relațiilor internaționale și care sunt conexiunile acestuia cu alte științe sociale, cum ar fi: istoria, științele politice, dreptul, sociologia și chiar filozofia? Cum ne pot ajuta relațiile internaționale sa înțelegem și să interpretam contextul social, politic și economic actual? Care este diferența dintre “hard power” și “soft power”? Hai să aflăm împreună răspunsurile la aceste întrebări și la altele care vor apărea negreșit în cadrul sesiunii. Mai povestim și despre importanța diplomației și a negocierii.

Despre trainer

Ana-Maria a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice, în cadrul SNSPA, și Masterul în Relații Internaționale al institutului IBEI din Barcelona. Are o experiență profesională diversă, care include televiziune, PR și sectorul non-profit, iar din anul 2017 este consilier educațional la UNIVERSALIO.

Sesiunea 5:
Psihologie

De la Sigmund Freud și până în zilele noastre, psihologia a urmat o cale lungă în încercarea de a înțelege mintea umană și cum ne ajută sau ne încurcă ea în interacțiunea cu ceilalți și cu noi înșine. Domeniul psihologiei îți poate deschide poarta spre propria cunoaștere, dar și spre profesii la care poate nu te-ai gândit până acum: art-terapie, consiliere vocațională sau criminologie. Poate chiar și neuroștiințe. Credeai că toate încep cu psi? Mai psihanalizează o dată. 😊  

Ce facem împreună? Ne familiarizăm cu o serie de noțiuni de bază în psihologie ca să decizi la final dacă ai factorul psi sau ți-am trezit curiozitatea de a explora mai departe. Din proprie experiență, psihologii sunt foarte curioși și pun o mulțime de întrebări, așa că nu ezita să iei cu tine întrebările personale despre ce înseamnă să fii psiholog și cum poți ști dacă acest domeniu ți se potrivește. Răspunsurile… le găsim împreună.  

Despre trainer

Mădălina este licențiată în Psihologie, cu un Master în Psihologie Clinică și Psihoterapie. Are experiență de lucru în sectorul nonprofit și în cel educațional, având competențe complementare în diverse domenii conexe: dezvoltare personală, consiliere profesională și orientare în carieră, consiliere educațională, parenting și activități pentru copii, traininguri și workshop-uri pentru minți de toate vârstele. Este psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor din România din 2015.

Sesiunea 6:
Scriere creativă

Dacă un cocor ar putea vorbice anume crezi ca ți-ar spune? 

Dacă îți place să scrii și cuvintele îți inundă mintea când iei stiloul în mână iar răspunsul la întrebarea de mai sus pare că nu se mai termină, atunci sesiunea aceasta îți va deveni prietenă în călătoria ta în fascinanta lume a cuvintelor.

Învățăm împreună despre scrierea creativă sau expresivă, așa încât la finalul sesiunii vei avea încă o abilitate. Și dacă te întrebi unde poți ajunge cu această abilitate, vom descoperi ce job-uri poți avea după absolvirea unei facultăți în domeniu. Poate că ai auzit de Digital copywriter, dar despre Lexicograf ce părere ai?

Ce facemconcretîn sesiune: 

 • Scriere narativă sau scriere descriptivă? Care te atrage mai mult? 
 • Facem exerciții practice de scriere creativăEle stimulează fantastic gândirea
 • Vorbim despre ce job-uri sunt în domeniu.

Despre trainer

Elena are o pasiune aparte pentru scris și din copilărie cochetează cu arta punerii cuvintelor pe hârtie. Pe atunci scria despre Moș Crăciun și Vacanța Mare. A colaborat în trecut cu diverse instituții educaționale, unde a organizat ateliere de scriere creativă pentru elevi.

Înscrie-te:

Proiectele Educativa

De mai bine de 14 ani, Grupul EDUCATIVA creează proiecte educaționale care ajută elevii și studenții să se dezvolte personal și profesional. Poate ne-am întâlnit deja la unul dintre ele?

Contact

Pentru moment organizăm sesiuni online distractive și ușor de accesat, iar pe viitor te vom invita la sediul nostru frumos și colorat, în centrul Bucureștiului. 😊

Trimite-ne un email la hello@the-skill-lab.ro sau scrie-ne un mesaj cu ajutorul formularului de contact.